Q10 koenzim segíthet az izmok működésében?

2019.01.10

Mára már ismerté vált a Q10 koenzim, amely nemcsak az öregedés elleni harcban, azaz a sejtek regenarálásában fejti ki hatását ,hanem több sportorvosi kutatás foglalkozott és kimutatták  a Q10 előnyeit az állóképességet és erőkifejtést igénylő sportoknál.


  Már 2008-ban egy nagyobb vizsgálat során bizonyosodott be, hogy egyszeri  nagyobb dózisban alkalmazott /300mg / Q10 adása is képes növelni az izmok oxigénfelvételét

Később egy 2012-es kutatás azt bizonyította, be, hogy 30 napon át történő szedés után ,az edzés során megnyúlt az elfáradásig eltelt idő, valamint jelentősen csökkent a kreatinin szint, ami pedig az izmok károsodásának csökkenését jelzi. 

A mérések bizonyították  a TNF-alfa gátló hatást is, amely az izmokban feleslegesen jelentkező gyulladás mértékéért felelős. 


A kor előre haladtával fokozódó izomvesztési hajlam ellenszere is lehet, a Q10 , és a változókorban elinduló illetve az öregedéssel járó úgynevetett "petyhüdt " izmok ellen is.

Így a mai modern tudománynak köszönhetően segíthetünk izmaink védelmében a rendszeres napi mozgást kombinálva Q10 koenzim alkalmazásával !